Llocs d'interès

Al terme, hi ha el poblat ibèric dels Garràfols. Les troballes es conserven actualment al museu de Reus.

A l'interior de la vila, hi ha el Portal de la Creu, únic portal medieval que queda dempeus dels tres que donaven entrada a la població i que formaven part de les antigues muralles, de les quals també i resten alguns fragments.

El Castell de Vallmoll

Al cim del turó on s'assenta el poble es conserven també restes de l'antic Castell de Vallmoll, datat del Segle XI, encara que bastant malmeses. Des de el Castell es domina un ampli territori, la qual cosa evidencia la importància estratègica que tenia el lloc. El castell és una estructura fortificada de grans dimensions amb vestigis de diverses èpoques, testimonis de la seva llarga història.

El conjunt era de planta quadrada i incloïa dues torres. Actualment s'hi estan fent actuacions de restauració.

Esglèsia parroquial de Santa Maria

Construïda entre els anys 1772-1776, l'edifici segueix les línies del barroc i del neoclàsic. Compta amb tres naus de capçalera poligonal i campanar de planta quadrada amb dues torres octogonals, acabades amb una coberta piramidal.

La façana està decorada amb esgrafiats.

De la primitiva esglèsia, se'n coserva un Sant Crist del s. XII, un orgue del s. XIX i un retaule del pintor Jaume Huguet, datat entre 1447 i 1450 que actualment està repartit entre el Museu d'Art de Catalunya, el Museu Diocesà de Tarragona, La Hispania Society de Nova York i el Louvre de París.

L'ermita del Roser

Va ser construïda per Guillem Godó i va ser beneïda el 1566. Al seu interior podem gaudir del magnífic retaule que corona l'altar major i que Jean Bas va fer l'any 1580, on s'interpreten els misteris del rosari. Aquest retaule és d'estil renaixentista amb tendència al plateresc. L'estructura original està formada per una sola nau amb arcs apuntats.

Un altre valor afegit és la façana, ja que va ser una obra significativa de restauració i decoració realitzada per Julol l'any 1925.

Centre Cultural i Social

Construït entre 1993 i 1994 per l'Ajuntament del Vallmoll gràcies al programa d'inserció laboral de l'INEM de treballadors en situació d'atur, fou inaugurat per l'aleshores ministre de Justícia i Interior, Juan Alberto Belloch Julbe.