ELECCIONS MUNICIPALS MAIG 2023

04/04/2023 Actualitat

ELECCIONS MUNICIPALS MAIG 2023

Convocatòria d'eleccions

Diumenge dia 28 de maig se celebraran les Eleccions Municipals 2023. Hi poden participar tots els ciutadans i ciutadanes espanyols, majors de 18 anys el dia de les votacions, que estiguin inscrits en el cens electoral (tant residents a Espanya com a l'estranger), així com els nacionals d'altres països de la Unió Europea i d'aquells països que tinguin acord de reciprocitat i hagin manifestat la seva voluntat de votar a Espanya en les eleccions municipals.

Cens electoral

El cens d'aquestes eleccions inclou les persones de nacionalitat espanyola i els ciutadans de la Unió Europea inscrits expressament, majors d'edat i empadronats fins el 30 de gener de 2023. Es podrà consultar del 10 al 17 d’abril.

A partir de l’1 de maig, l'oficina del Cens Electoral enviarà a tot l'electorat una targeta censal amb les dades actualitzades de la seva inscripció al cens i de la Secció i Mesa en la que li correspon votar.

Consultes al cens

L'Ajuntament ofereix dues formes de consulta del cens:

     - Telefònicament trucant al 977637087

     - Presencialment a les oficines de l'Ajuntament (Pl. Major, 3), en horari d'atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

També ho podeu fer telemàticament, des de la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística. Cal identificar-se mitjançant certificat digital, DNIe o sistema Cl@ve.

Vot per correu

Els electors residents a Espanya poden demanar el vot per correu a qualsevol oficina de Correus, des del 4 d'abril fins al 18 de maig.

Formació de les meses electorals

El sorteig dels membres de les meses electorals tindrà lloc entre els dies 29 d'abril i 3 de maig.

La notificació de les designacions als membres de mesa serà del 29 d'abril al 6 de maig.

El període per presentar al·legacions (excuses) s'iniciarà el 30 d'abril i finalitza el 13 de maig.

Col·legi electoral a Vallmoll

    - Escola Mare de Déu del Roser - Pl. Major, 1

Jornada de votació

De les 9 del matí fins a les 20 hores del dia 28 de maig de 2023.